Loading...
Ekokampaajan palvelut ja hoidot2019-02-05T11:27:11+02:00

Ekokampaajan palvelut ja hoidot

Ekokampaajana tarjoaan seuraavat palvelut ; energialeikkaus, kasvivärjäys, intialaista päänhierontaa sekä savi- ja merilevähoidot. Ekokampaajan palvelut ja työ poikkeaa perinteisistä kokonaisvaltaisella ajattellulla ottaen huomioon ensisijaisesti terveys ja luonnonmukaisuus. Työn toteutuksessa käytetään puhtaita, luonnollisia raakaaineita kuten savea ja kasviväriä täysin ilman kemikaalisia lisäaineita. Meidän tavoite on aina löytää luonnollisia ja kestäviä ratkaisuja hyvin voiviin ja terveisiin hiuksiin jonka kanssa sinä viihdyt ja voit hyvin kuormittamatta ihmiskehoa tai luontoa. Meilltä löytyy serttifioitua luonnonkosmetiikka ja täysin ekoloogisia tuotteita myös kotikäyttöön.

Kaikki ekokampaaja palveluni ovat tarjolla Roots&Color Hiusstudiolla Pietarsaaressa jossa olen ekokampaaja yksityisyrittäjä. Seuraa Roots&Colorin ajankohtaisia tarjouksia ja tapahtumia somessa, Facebook ja Instagram.

Energialeikkaus

Energialeikkaus on parhaimillaan holistinen käsittely joka vaikuttaa koko kroppaan ja mieleen. Kokemuksena hyvin rentouttava ja tasapainottava. Energialeikkaus lähtee ekokampaajan teknisestä osaamisesta jättäen myös tulkintatilaa intuitiolle ja tunteelle, jokaisesta leikkauksesta tulee tällöin ainutlaatuinen. energialeikkauksella pyrimme korostamaan hiusten omaa vahvuutta ilman minkäänlaista manipulointia. Tämä tarkoittaa sitä että muotoilutuotteita ei käytetä, hiukset pestään aina ennen käsittelyä ja leikkaus tehdään pyyhekuiviin hiuksiin. Kampaustekniikasta johtuen hiukset ovat usein kuivat leikkauksen valmistuessa ja näin vältetään myös staattista käsittelyä hiustenkuivaajalla. Energialeikkauksen kampaustekniikalla halutaan palautaa tämän luonnollisen voiman tuomalla esiin hiuksen keveyttä, liikettä, ja rakenetta.  Ottaen huomioon hiuksen omaa kasvusuntaa ja pyörteitä. Hiusta käsitellään kunnioittaen ja työ tehdän mielellään hiljaisuudessa. Energialeikkauksessa vältetään niin ohennussaksia kuin veitsiä , käyttäen ainoastaan leikkaussaksia hiukset leikataan aina suoraan poikki 90 asteen kulmassa tämän juurista, näin hiukset luonnollisesti asettuu ja tuntuu kevyelltä ja harmoonisellta. Hiukset käydään kampaalla läpi monta kertaa ja eri suunnista ja näin tästä syntyykin eräänlainen flow työnteon liikkeeseen mikä tuntuukin hyvin rentouttavallta. Tämän ansiosta hius pääsee nousemaan suoraan juuresta, poistaen kuonaaineet ja verenkierto aktivoituu. Energialeikkaus tehostuu huomattavasti kuin tähän yhdistää intialaisen päänhieronnan. Energialeikkaus on mahdollista suorittaa kaiken tyyppisiin hiuksiin kunhan pituuttaa on ennestään n 2cm. Ennen käsittelyä käydään yhdessä läpi haluttua mallia ja pituutta.

Roots&Color  puh 044 2422816

Intialainen päänhieronta

Intialaisen päähieronnan historia pohjautuu tuhansien vuosien vanhaan traditioon kokonaisvaltaisesta hoidosta. Se on syvästi rentouttava ja mielyttävä kokemus. Hieronta on käsityötä ja siitä kehittyykin jokaiselle tekijälle ihan oma käsiala, ja kokemus onkin sen myötä aina erillainen riippuen tekijästä ja vastaanottajasta. Intialainen päähieronta on perinteinen itseään eheyttävä hoitomuoto. Hieronta perustuu käsillä tehtäviin liikesarjoihiin yläselkä, niska -hartia pääalueelle. Hieronnassa käytetään luomu öljyä kuten kookos, jojoba tai seesamiöljyä, näihin voi halutessa yhdistää eteerisiä tuoksuja tehden hieronnasta myös aromaterapeuttisen. Hieronta auttaa muuan muassa; stimuloimaan verenkiertoa, poistamalla kuonaaineet kehosta, pehmentää lihasjännitteitä, lisää jänneliikkuvuutta, helpottaa silmienpainetta, helpotusta päänsärky vaivoihin, positiivinen vaikutus hiuksen ja ihon rakenteeseen, parantaa keskittymiskykyä ja itsetuntemusta.

Intialaista päänhierontaa ei suositella lääkekuurin aikana sen puhdistavan vaikutuksen takia. Hierontapäivän aikana kannattaakin huolehtia riittävän veden juomisesta!

Roots&Color  puh. 044 2422816

Hiusten hoitokäsittelyt

Luonnolliset hoitokäsittelyt hiuksille tehdään merilevällä taikka savella riippuen hiusten tarpeista. Tämä lisää hiusten elinvoimaa, tekemällä tästä terveemmän juuristä myöten. edistää hiusten kasvua. Ihan niinkuin muukin iho tarvitsee päänahkakin välillä syväpuhdistusta , näillä hellävaraisilla ja luonnon omilla tuotteilla se onnistuukin turvallisesti kuivaamatta ihoa taikka hiusta. Savea onkin käytetty läpi aikojen erillaisiin terapeuttisiin tarkoituksiin ja onkin itsessään anti-inflamatoorinen ja rauhoittava. Savi imee epäpuhtaudet itseensä hiushuokosista, kuorii pois kuolleet ihosolut ja edistää selkeesti hiusten hyvin vointia. Tämä tasapainoittaa hiuspohjan talieritystä. Merilevällä on pitkälle samoja ominaisuuksia ja on myös hyvin syväkosteuttava. Käsittelyt poistaa effektiivisesti raskas metalli jäännöksiä, kemikaalisten tuotteiden jämiä ja onkin suositeltava lääke tai antibioottikuurin jälkeen.

Roots&Color  puh 044 2422816   

Kasvivärjäys

Kasviväri on luonnollisin ja kiltein vaihtoehto niin hiuksille, keholle kuin luonnolle. Se on tehty 100% kasvisosa aineksista eikä sisällä minkäälaisia kemikaaleja tai lisäaineita. Kasvivärillä ei ole sen kummempaa valmista värikarttaa aina samalla lopputuloksella, vaan on hyvin elävä väri kuten kasvinsakin ja tätä myöten saadankin uniikki lopputulos joka syntyy asiakkaan lähtökohdasta, luonnonkasveista ja ekokampaajan ammattitaidolla. Kasvivärillä on hyvin hoitava vaikutus hiukseen, jättäen hiukseen jopa korjaavan pinnan sen sijaan että menis hiuksen sisään muuttaen tämän luonnollista rakennetta. Kasvivärillä tehdään luonnollisia ehostuksia hiustensävyyn ja tummuutta voidaan muutta sen 1-3 astetta tummemmaksi. Vaaleeseen hiukseen tämä jättääkin upean kirkkaan loisteen ja lähes pellavan näköisen kiillon. Itsessään kasviväri ei kuitenkaan vaalenna hiusta. Kasviväri koostuu päärakaaineista ; Henna, Indigo ja Cassia , keskenään nämä kehittää erillaisia ruskeita – punaruskeita sävyjä eri tummusasteissa. Näihin tulee sekoittaa nestettä kuten keitettyä vettä, teetä taikka kahvia, sekoittaen sopivaksi massaksi jonka jälkeen levitetään ouuhekuiviin syväpuhdistettuihin hiuksiin. Vaikutusaikaa ei tarvitse kasvivärin kanssa vahtia, se vaihtelee tunnista- pariin kolmeenkin jos mut kampaamoolosuhteissa pidetään ylensä sen 45-60min. Värinkesto on vaihteleva vaikka tämä onki luokitelltu permanenttiväriksi eli pysyväksi. Käyttämällä kasviväriä otat ympäristösi sekä kehosi huomioon rakkaudella <3

Roots&Color  puh 044 2422816

Roots&Color

Heidi Stenberg
Dreadlocks Artist & Ecohairdresser
in Jakobstad, Finland

heidi@rootsandcolor.com
+358 (0)44 2422816

Roots & Color
Subscribe for newsletter
and specialoffers
Sign Up For Our Newsletter Today!
SIGN UP
Close